Gelişmiş Arama »
Sepete Bak
Bekleyiniz
Bayii Sözleşmesi

BAYİLİK SÖZLEŞMESİ

İşbu bayilik sözleşmesi (“Sözleşme”) bir tarafta ……………………………..….…………… ………………………………………….. adresinde kain HG Market Ticaret (“HG Market”) ile, diğer tarafta ….......................................................………………………………… adresinde kain …........................................................................................................................... (“Bayi”) arasında … /… / …… tarihinde akdedilmiştir.

Münhasıran HG Market adına tescilli www.firmalardan.net  Sitesi’nin (“firmalardan.net ”),  sitede tarifelerle yayınladığı ürünlerini satacak şekilde HG Market Bayisi olmak istiyorum.

Bayi, yukarıdaki beyanından yola çıkarak HG Market Bayisi olarak faaliyet göstermeyi kabul etmiştir.

 

Sözleşme’nin Konusu

MADDE 1:

İşbu Sözleşme, HG Market’in, Bayi’ yi .................................................................... adresinde faaliyette bulunmak üzere HG Market’e ait hizmetin sağlanması amacıyla HG Market adına pazarlanması, Ürün’lerin abonelere satılması ve kuruluşu amacıyla tam yetkili bayi olarak ataması hususunda, tarafların hak ve yükümlülüklerini belirlemektedir.

 

HG Market’in Hak ve Yükümlülükleri

MADDE 2:

HG Market İllerin Ticari faaliyet gösteren işyerleri sayılarına göre bayilik verecektir. Her ilde bayilik sayıları farklılık arz edebilir. Bu hesaplama yöntemi bayiinin lehine olmakla birlikte, HG Market sayı belirlemekte, başka bayiler atamakta veya abonelere doğrudan kendisi hizmet vermekte ve Ürün satışı yapmakta serbesttir. Bu takdirde Bayi, herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Yalnız HG Market bayiinin kazançlarını artırmak için çaba sarf edecektir.

 

MADDE 3:

HG Market, Bayi tarafından kazandırılan abonelere verilecek Sanal Mağaza hizmetlerinin sağlıklı olarak çalışmasını temin etmek üzere, Bayi’ ye gerekli desteği sağlayacaktır.

 

MADDE 4:

HG Market’in işbu Sözleşme’den kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle Bayi veya Bayi’ nin müşterilerinin zarara uğraması halinde, HG Market’in sorumluluğu, her durumda doğrudan zararlarla sınırlı olup (hizmette kesinti), HG Market Bayi veya Bayi’ nin müşterilerinin kar kaybı gibi dolaylı zarar taleplerinden sorumlu tutulamayacaktır.

MADDE 5:

HG Market, Bayi müşterilerinin Bayi hakkındaki şikayetlerini değerlendirecek ve değerlendirme sonucunda Bayi’ yi uyaracaktır.

 

Bayi’ nin Hak ve Yükümlülükleri

MADDE 6:

  1. Bayi, sahip olduğu teknik ve ticari alt yapısı doğrultusunda bu Sözleşmede ……………………………………….. ili ………… no’ lu bayisi olarak atanmıştır.
  2. HG Market, Bayilerin Madde 1 de belirtilen ürünlerin, satış Komisyonlarını %50 olarak belirlemiştir. Bu komisyon oranı tüm bayilere eşit olarak uygulanacağını, uygulamada bayiler arasında hiçbir ayırım gözetilmeyeceğini kabul ve taahhüt eder.
  3. Bayii’ lere site (“firmalardan.net ”) üzerinden işlem yapabilmeleri için firmalardan.net  tarafından kullanıcı adı ve şifre tanımlanacaktır.

Bayii Site panelinden, müracaat eden müşterilerle ve Bizzat bayiinin satış yaptığı firmalarla adreslerine giderek sözleşme (Kullanıcı Sözleşmesi) imzalayacak. Gerekli evrakları (Firmanın vergi levhası, imza sirküleri, firma yetkilisinin nüfus cüzdanı evraklarının fotokopileri) alacaktır. Firmanın gerçek firma olduğunu teyit edecektir.

Bayiinin sözleşme imzalattığı ve abonelik için panelden işlem yaptığı ve Aboneliğe hazır hale getirdiği Abonelerin sahte olması durumunda tüm sorumluluk Bayii’ ye aittir ve bundan doğan, HG Market’in uğrayacağı maddi zarar ve imaj zararını Bayii karşılamayı taahhüt eder.

  1. Ödemeler:

Firma, site üzerinden abonelik müracaatı esnasında tarifelere göre Sanal Mağaza kira ücretini ödemiş ise, Bayii Firmadan gerekli evrakları alıp sözleşme imzalattıktan sonra, Firmaya, kullanıcı adı ve şifrelerini tanımlayarak Aboneliğe hazır hale getirir.

Firma, site üzerinden abonelik müracaatı esnasında tarifelere göre Sanal Mağaza kira ücretini ödememiş ise ve bayii makbuz karşılığında tahsilat yapmış ise, Bayii Firmadan gerekli evrakları alıp sözleşme imzalattıktan sonra, Firmaya, kullanıcı adı ve şifrelerini tanımlayarak Aboneliğe hazır hale getirir. Bayii daha sonra Firmadan aldığı ücreti HG Market Hesabına yatırır. Akabinde, Hayrını Görün tarafından abonelik aktif hale getirilir.

HG Market, Bayiinin Siteye Abone yaptığı Firmalardan alınan Sanal Mağaza Kira ücretlerinin komisyonunu Bayii’ ye bir sonraki ayın birinci on beş günü içinde öder.

  1. Bayii, Site tanıtımıyla ilgili Bayisi olduğu şehirde yerel reklam verir. Yalnız; reklam vermeden önce firmalardan.net  den onay alır.
  2. Bayii kazan-kazan sistemini benimser ve siteyi yaygınlaştırmak için firmalardan.net  ile destekli çalışmayı kabul eder.
  3. Bayiiler, Abone yaptıkları firmalara 30 dakika eğitim vermek zorundadırlar. Aboneye bu eğitim verildiğini belgelemek için, Aboneden “30 dakika eğitim aldım” şeklinde imzalanmış form alınacaktır.

 

Sözleşmenin Süresi

MADDE 7: 

Bayilik Sözleşme imzalandığından itibaren başlamış sayılır.

Bayii sözleşmesi süresizdir. Bayii firmalardan.net  tarafından verilebilecek hedefleri gerçekleştirmek için gayret göstermeyi kabul ve taahhüt eder.

Bayii’ ye verilecek hedefler; Bayii’ nin, Bayisi olduğu ildeki kayıtlı esnaf sayısı, anılan ilin gelişmişlik derecesi, diğer bayilerin yaptığı abone sayıları, o ildeki bayii sayısı gibi kriterler göz önüne alınarak hesaplanır.

Bayiinin hedefleri gerçekleştiremediği ve bununla birlikte hedeflerin çok altında kaldığı (ortalama performansın % 50 altına düştüğü) durumda, Bayii’ nin bayiliği feshedilir. O şehirde başka firmaya bayilik verilir.

Ayrıca, bayiinin genel toplum ahlak kurallarına uymadığı Siteyi karalayıcı kampanyalar ve işbirlikleri yürüttüğü ve hüküm giydiği tespit edildiğinde ve kanunlarla belirtilen maddelerde bu faaliyeti gerçekleştirmesi mümkün olmadığı veya siteye zarar verdiği anlaşıldığında sözleşme HG Market tarafından tek taraflı feshedilir.

 

Tebligat

MADDE 8: 

Bayii, İşbu sözleşmede kayıtlı adreslerine yapılacak tebligatı kendisine yapılmış addeder. Bayii adres değişikliğini 15 gün içerisinde yazılı olarak HG Market’ e bildirmedikçe, en son kayıtlı adresine yapılan tebligat kendisine yapılmış sayılır.

 

Bayii olma şartları

MADDE 9: 

firmalardan.net  Bayii’ si, vergiye kayıtlı firmalar olabilir. Veya bayii olmak için firma kuranlar olabilir. Bayilik verilecek firmalar, bilgisayar satış, tamirat veya servisleri olması öncelikle tercih nedenidir.

 

 

Diğer Hükümler

MADDE 10:

Sözleşmede belirtilmeyen hükümler her zaman HG Market lehinedir. HG Market sözleşmenin maddelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

 

Anlaşmazlıkların Çözümü

MADDE 11: 

İşbu Sözleşmenin tatbikatından doğacak her türlü ihtilaflarda ……………………………….…. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme … / … / …… tarihinde iki nüsha olarak düzenlenmiş ve imza altına alınmıştır.

 

            firmalardan.net                                                           ……. No’ lu ………………….. İli Bayii

            HG Market                                                    Firma Adı: 

 

 

 

 

Başvuru

https://www.firmalardan.net /iletisim.htm

Yazılım : Cengizhan Tekin